30 Mayıs 2010 Pazar

Patates Baskı


Senin sokak krizini önlemek için pazar öğleden sonra patates baskısı yapmak geldi aklıma ... Şu sıralar uyanır uyanmaz dışarı çıkmak istiyorsun cimcime... Çok ta sıcak olduğu için en azından biraz daha sıcak çekilene kadar evde seni oyalamak çok zor oluyor... Daha önce de denemiştik patates baskı ama sen daha küçüktün , tam olarak anlayamadığın ve uygulayamadığın için sıkılmıştın hemen ama bu kez çok hoşuna gitti.

İlk önce beraber yaptık ben boyadım , sen kağıda bastın... Biraz kendin boyadın , iyi çıkmayınca baskı sinirlendin güzel olmadı diyerek... Ama sana söylüyorum daha çok boya sürmen gerekiyor diye , dinlemiyorsun ki anneyi hiç ...

İlla ki bildiğin gibi yapacaksın :))

Kelebek ve kalpleri beraber yaptıktan sonra , sana bıraktım herşeyi kendi başına yaptın... Ben olmayınca çokta güzel boyuyorsun , bol bol boya kullanarak... Benimle dalga mı geçiyorsun büyüdün de ?

İşte bunlarda senin tek başına yaptıkların , ne güzel ebruli boyamışsın kalbi...



Bugün çok bunaltıcı bir gün , seni biraz serinletmek içinde birde sabah beraber balkon yıkadık , biraz sen , biraz ben beraberce ... Çiçeklere su verdik , bir ara bu çiçekleri de elden geçirmek gerekiyor... Topraklarını falan değiştirmek lazım... Bu aktivite de çok hoşuna gider diye düşünüyorum... Önce gidip çiçek alalım , sonra da beraberce balkondaki saksılarımı bir düzene sokalım... Unutmayalım bunu önümüzdeki günlerde yapalım !!!

Bu arada patates baskı bayağı hoşuna gitmiş senin , dün yine değişik boya yapalım dedin ... Ben anlamadım önce nasıl değişik boya istediğini... Nasıl değişik boya yapalım diye sana sorunca hemen kalıpları odandan alıp mutfağa taşıdın , hazırladım hazırladım diye de bana haber vererek :))  Pazartesi uyku öncesi de yine patates baskısı yaptık , bu kez  tek başına yapmak istedin , ben fazla karışmadım... İşte çıkan sonuç :


* Çiçekler hariç diğerlerini sen boyayıp yaptın , nedense çiçekli olan patatesi benim boyamamı istedin.


2 yorum: